Snelle start

LiveSchijf in twee stappen eenvoudig installeren

Stap 1 - aanmelden bij LiveSchijf

Meld u aan bij LiveSchijf.nl. U ontvangt direct na aanmelding een bevestigingse-mail met de accountgegevens van het geactiveerde backup account.

Stap 2 - installeer software

Met de accountgegevens van de bevestigingse-mail heeft u toegang tot uw persoonlijke webportaal. Op uw webportaal staat de installatie desktop software voor zowel Windows, als voor Mac. Installeer de desktop software en volg de wizard.

Voor de backup van elke volgende computer hoeft u alleen bovenstaande stap 2 te herhalen.


Belangrijke tips:

Na installatie wordt de backup direct gestart. Het enige wat u nu nog hoeft te doen, is uw computer aan te laten staan zodat de backup gemaakt wordt. De eerste backup kan enige tijd duren en is afhankelijk van de hoeveelheid data op uw computer en de snelheid van uw internetverbinding. Hier volgen een aantal gebruikerstips om de eerste backup zo snel mogelijk te voltooien:

  1. Maak eerst alleen een backup van de mappen die de LiveSchijf installatiewizard zelf selecteert. Ga pas nieuwe mappen aan de backup toevoegen als eerste mappen er helemaal op staan;
  2. LiveSchijf draait continue op de achtergrond. Standaard staat LiveSchijf op de hoogste bandbreedte. Met de desktop software kunt u de bandbreedte zelf instellen. Lees meer op bandbreedte verhogen. Hoe hoger de bandbreedte, hoe sneller de backup gemaakt wordt. Dit vergt wel meer capaciteit van uw computer en internetbandbreedte. Wat de ideale stand is, is voor elke computer verschillend. Veel gebruikers laten voor de eerste backup laten hun computer 's nachts aanstaan, schakelen de slaapmodus uit en zetten LiveSchijf op de hoogste bandbreedte. ’s Ochtends draaien ze de bandbreedte weer terug.
  3. Maak geen backup van tijdelijke mappen, systeemmappen en programma’s die op de achtergrond draaien (zoals bijvoorbeeld virusscanners, mailprogramma’s, etc.). Hierdoor kan LiveSchijf backup of de computer slecht presteren of vastlopen.
  4. LiveSchijf heeft zelf een reparatieprogramma. Met de integriteitscontrole wordt de backup gecontroleerd en gerepareerd. Onderbreek deze controle niet voordat deze volledig is afgerond en de eventuele fouten zijn hersteld. Tijdens de integriteitscontrole kunt u gewoon doorwerken. LiveSchijf start soms deze controle automatisch (bijvoorbeeld bij stroomuitval of verkeerd afsluiten).
  5. Antwoorden op de veelgestelde vragen, vindt u hier.

Voor vragen kunt u altijd een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij reageren binnen 24 uur.