Wat is LiveSchijf?

LiveSchijf is een online opslagdienst en biedt twee innovatieve en krachtige oplossingen:

• LiveSchijf Backup is een eenvoudige en veilige online backup oplossing voor al uw computers. LiveSchijf Backup bewaart uw bestanden veilig online, zodat u uw bestanden eenvoudig kunt terugzetten wanneer u deze per ongeluk verwijdert, uw harddisk beschadigd is, bij diefstal en brand.
  • LiveSchijf Premium biedt naast de backup een extra harde schijf (de L:schijf). Ook bekend onder de naam LiveSchijf Online Schijf. Deze schijf heeft een capaciteit van 512 GB. Mocht zelfs dit niet genoeg zijn, dan is deze uitbreidbaar. Het is een schijf waar u de bestanden bewaart die u regelmatig gebruikt en die u vanaf verschillende computers wilt benaderen. Online Schijf maakt een nieuwe virtuele schijf aan op uw computer die u kunt gebruiken als een normale schijf. Al uw bestanden die zich op deze schijf bevinden worden automatisch gesynchroniseerd met uw Online Schijf. U kunt ze benaderen vanaf elke computer waar de Online Schijf is geïnstalleerd of rechtstreeks vanaf het web. U kunt LiveSchijf Premium ook gebruiken om bedrijfsmatig bestanden te delen met meerdere personen.

Met LiveSchijf Backup en LiveSchijf Premium heeft u grote backup opslagruimte tot uw beschikking. Met LiveSchijf Online Schijf kunt u ervoor kiezen (grote) bestanden alleen online op te slaan. Hiermee bespaart u ruimte op uw eigen computer en kunt u veel meer data opslaan dan dat u zelf aan harde schijfruimte heeft. Met 512 GB aan opslagruimte die ook nog kunt uitbreiden, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw opslagcapaciteit. Kies voor veiligheid en kies daarnaast voor het gemak van het altijd beschikbaar hebben van uw documenten, muziek, video's en afbeeldingen.

Wat is het verschil tussen LiveSchijf Online Backup en LiveSchijf Premium?

LiveSchijf Backup is een eenvoudige en krachtige online backup oplossing. U bepaalt zelf welke mappen u wilt meenemen in de backup en LiveSchijf Backup zal de inhoud veiligstellen zonder dat u het merkt. Het maakt automatische backups van gewijzigde en nieuwe bestanden. Een keer instellen is voldoende, daarna hoeft u er niet meer naar om te kijken.

LiveSchijf Premium is een uitbreiding op LiveSchijf Online Backup met de Online Schijf. Deze Online Schijf  geeft u overal toegang tot uw documenten, muziek en foto's. Er vindt automatische synchronisatie plaats tussen een onbeperkt aantal computers. Ook kunt u kiezen om bestanden alleen online te bewaren waardoor u harddiskruimte bespaart. In dit geval worden bestanden pas opgehaald wanneer u ze wilt openen. Met uw Online Schijf heeft u altijd al uw belangrijke bestanden tot uw beschikking.

Vergelijk de pakketten

Hoe verloopt de aanmelding?

1. U meldt zich aan via het aanmeldformulier
  2. Wij sturen u direct een bevestigingsmail
  3. LiveSchijf verifieert uw gegevens
  4. Wij activeren uw account direct en ontvangt u een mail met de inloggevens voor uw persoonlijke webpagina (https://uwnaam.liveschijf.nl).
  5. U downloadt en installeert de desktopsoftware, volgt de wizard en u kunt aan de slag. U vindt de software op uw persoonlijke webpagina van deze site direct nadat u bent ingelogd.
  6. Let op dat u op elke computer waar u een backup van wilt de software installeert.

Wat kost LiveSchijf?

LiveSchijf biedt het basispakket LiveSchijf Online Backup, met betaling per maand of jaar. Na de proefperiode betaalt u naar keuze per maand of per jaar vooruit.
Daarnaast kunt u uw Online Backup account uitbreiden met een Online Schijf; het LiveSchijf Premium pakket.

Voor het pakket LiveSchijf Backup betaalt u € 3,95 per maand of € 41,90 per jaar (inclusief BTW). Voor het begin van elke betaalperiode ontvangt u digitaal via e-mail een factuur.

Voor Online Schijf pakketuitbreiding betaalt u € 55,00 per jaar (inclusief BTW).
U ontvangt direct na aanmelding digitaal een factuur voor deze uitbreiding. Na betaling wordt de Online Schijf geactiveerd.

Meld u nu aan!

Is het herroepingsrecht van toepassing?

LiveSchijf biedt na aanmelding een gratis proefperiode aan van minimaal 14 dagen. Binnen deze termijn kunt u zonder enige verplichting het account beëindigen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ook gebruik maken van het modelformulier herroepingsrecht.

Waar worden mijn bestanden bewaard?

Uw bestanden worden bewaard op uw eigen computer en in de datacentra van Livedrive. Dit is de aanbieder van de online backup dienst. Livedrive heeft inmiddels meer dan 500.000 gebruikers en is hiermee één van de meest toonaangevende aanbieders van online backup diensten. Omdat uw bestanden zich op meer plaatsen bevinden, bent u er zeker van dat u ze altijd tot uw beschikking heeft, zelfs als u niet online bent.

Livedrive bouwt en onderhoudt haar eigen datacentra zodat deze veilig, toegankelijk en efficiënt zijn. Ieder datacentrum is zwaarbeveiligd. Voor de beveiliging van de data maakt Livedrive gebruik van moderne technologie. Het grootste datacentrum bevindt zich in Londen.

Wat wordt bedoeld met 100 GB opslagruimte?

De 100 GB opslagruimte betekent dat u 100 GB LiveSchijf kunt uploaden als u wilt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gebruikte schijfruimte. Veel klanten gebruiken honderden gigabytes aan ruimte, sommigen zelfs meer dan een terabyte. Er is geen beperking op de upload- en download hoeveelheid.

Wordt de bandbreedte of de snelheid ooit beperkt?

Er zijn geen beperkingen binnen de natuurlijke grenzen van de beschikbare technologie. De datacentra van Livedrive hebben supersnelle verbindingen. In tegenstelling tot veel andere providers, straft Livedrive u niet af wanneer u veel gebruik maakt van deze service.

Hoe veilig is LiveSchijf?

LiveSchijf is zeer veilig. De datacentra zijn zwaar beveiligd en maken gebruik van technologie die voldoet aan defensie standaarden wat betreft encryptie en veiligheid. LiveSchijf ondersteunt SSL verbindingen tussen uw computer en haar servers, zodat er geen risico is dat uw data wordt onderschept terwijl deze wordt verzonden of ontvangen.

Alle data op de Livedrive servers wordt meermalen en op verschillende locaties veiliggesteld. Hierdoor is uw data veilig voor hardware storingen en andere beschadigingen. Uw bestanden zijn hier veel beter beschermd dan bij u thuis of op kantoor.

De gebruiker blijft zelf verantwoordelijk voor correcte opslag van zijn data.

Waarom zou ik LiveSchijf gebruiken?

Meer dan 60% van de computergebruikers verliest gegevens die niet meer kunnen worden hersteld of teruggehaald als gevolg van hardware storingen, vergissingen, diefstal of brand. Met LiveSchijf zijn uw foto's, muziek, video's, e-mail en documenten altijd veilig opgeslagen.

Met LiveSchijf is het maken van backups op Cd’s, Dvd’s of externe harddisks verleden tijd. Een keer installeren en configureren en u hoeft er niet meer aan te denken!

LiveSchijf Premium gaat nog verder door uw bestanden vanaf meerdere computer en vanaf het web toegankelijk te maken. U ziet dezelfde bestanden op elke computer die u wilt. Wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op alle computers waarop de LiveSchijf software is geïnstalleerd. Bekijk en wijzig documenten overal, zelfs vanaf uw mobiel.

Welke besturingssystemen ondersteunt LiveSchijf?

De LiveSchijf desktop software is geschikt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. LiveSchijf ook beschikbaar voor Mac OS X 10.6 Snow Leopard en hoger.

Het LiveSchijf webportaal is SSL beveiligd en compatibel met alle gebruikelijke web browsers, waaronder Internet Explorer 7 of hoger, Firefox 2 of hoger en Safari 3 of hoger. Sommige toepassingen op het web portaal vereisen een recente versie van Java of Flash.

Het LiveSchijf mobiele portaal (https://m.liveschijf.nl) is compatible met de meeste mobiele web browsers, waaronder Opera. Er is een speciaal portaal voor iPhone en Android gebruikers. Tevens is een gratis iPhone/iPad, Android en Windows Phone applicatie beschikbaar in de iTunes Store, Google Play en Windows Store. Zoek naar "Open Access".

Werkt de desktop client met een FAT32 schijf?

Schijven kunnen op verschillende manieren worden geconfigureerd. De meeste moderne harddisks worden op basis van NTFS geformatteerd, maar soms wordt FAT32 gebruikt. Hoewel het mogelijk is om de LiveSchijf client voor een FAT32 partitie te configureren, wordt aangeraden om een NTFS partitie te gebruiken. De reden is dat de LiveSchijf client informatie over uw bestanden ook op de cache drive plaatst en een FAT32 partitie de beperking van 15,000 bestanden per directory heeft. Dit houdt in dat wanneer u een groot aantal bestanden op uw Online Schijf plaatst, of een backup maakt van een groot aantal bestanden, de LiveSchijf client uw bestanden niet meer kan synchroniseren.

Wanneer u de LiveSchijf desktop software op uw computer installeert, zal de installatieroutine standaard een NTFS partitie voorstellen. Wanneer u toch een FAT32 partitie selecteert, ontvangt u een waarschuwing.

Het maakt niet uit of u een backup maakt van bestanden die op een FAT32 partitie staan. Zolang uw LiveSchijf cache zich op een NTFS partitie bevindt, ondervindt u geen beperkingen ten aanzien van het aantal bestanden.

Wat zijn de systeemvereisten voor LiveSchijf?

• Windows XP/Vista/7/8/10/Server 2003 en hoger, of
  • Mac OS X 10.6+ Snow Leopard en hoger
  • 1 GHz Intel of gelijkwaardig
  • 512 MB RAM geheugen
  • Breedband internet
  • Internet Explorer 7 of hoger/Firefox 2.0 of hoger/Google Chrome/Safari
  • De nieuwste versies van Java en Flash.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van ontwikkelingen?

U wordt op de hoogte gehouden via onze site en onze nieuwsbrief met gebruikerstips. U kunt ook de Servicestatuspagina van Livedrive bezoeken om te zien of er gepland onderhoud zal gaan plaatsvinden.

Hoe kan ik betalen?

U betaalt per jaar vooruit. LiveSchijf Backup kunt u ook per maand betalen.

Waarom is het goedkoper om per jaar te betalen i.p.v. per maand?

LiveSchijf heeft er voor gekozen een korting te geven als u per jaar betaalt, omdat dit administratief minder belastend is.

Waarom moet ik voor iDeal/factuur € 2,- betalen en is automatische incasso gratis?

Om de diensten van LiveSchijf u zo goedkoop mogelijk aan te bieden, proberen we de kosten te drukken. Automatische incasso is veel goedkoper dan online betalingsvarianten zoals PayPal, iDeal en Credit Card. Daarnaast is het voor u als gebruiker de meest veilige manier van betalen. Op het moment dat u het niet eens bent met een afschrijving, kunt u uw betaling eenvoudig terug laten boeken door uw eigen bank.

Voor het geval dat u geen automatische incasso wenst, bieden wu u de mogelijkheid om met iDeal te betalen. Alleen is dit duurder en de administratie vergt veel meer tijd. Daarom rekenen wij voor betaling via iDeal € 2,- administratiekosten per betaling.

Hoe kan ik opzeggen?

U kunt op elk moment uw account opzeggen door een bij voorkeur mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voordat we tot definitieve afsluiting overgaan zullen wij dit minimaal 24 uur van te voren per e-mail aankondigen. Op het moment dat u opzegt, wordt uw account en alle daarop aanwezige data definitief en onherroepelijk verwijderd. Een gesloten account kan niet meer geopend worden. U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het (tijdig) veiligstellen van uw bestanden. Bij tussentijdse opzegging vind in het eerste jaar geen restitutie plaats van reeds betaalde termijnen.

Ik kom er niet uit. Hoe kunnen jullie me helpen?

Wij voorzien in 24 uur's e-mail ondersteuning. Stuur een e-mail met de vraag naar onze support afdeling in Utrecht binnen 24 uur heeft u antwoord. Stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u veel informatie vinden op onze site bij de onderdelen meest gestelde vragen, blog onderwerpen en onze gebruikerservaringen.

Ik heb een probleem met de LiveSchijf software. Wat moet ik als eerste doen?

Het LiveSchijf Control Panel heeft een ingebouwde reparatie tool, die problemen opspoort en verbetert. Selecteer de tab Advanced en vervolgens Maintenance. Druk op Run. De reparatie Tool heeft doorgaans 15 min nodig om uw systeem te controleren. U doet er goed aan om uw systeem op dat moment niet te gebruiken.

Hoe moet ik een probleem met de LiveSchijf desktop software melden?

Wanneer u op een probleem stuit met de LiveSchijf desktop software, meld dit alstublieft vanuit de software zelf. Ga naar uw Windows Control Panel en kies het LiveSchijf icoon. Kies vervolgens voor Probleem melden op de LiveSchijf account tabblad.

Hoe controleer ik de LiveSchijf servicestatus?

U kunt deze informatie vinden via de link onderin deze LiveSchijf website of op: servicestatus

Kan ik LiveSchijf telefonisch bereiken?

Wij proberen onze prijzen zo laag mogelijk te houden. Dit doen wij onder andere door het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. In plaats van mensen 24/7 beschikbaar te hebben om de telefoon te beantwoorden, bieden wij hoge kwaliteit service via onze e-mail helpdesk. Op deze manier komt uw vraag direct bij de juiste persoon terecht, kunnen wij de werkdruk van de helpdesk gemakkelijk verdelen en u binnen 24 uur een antwoord geven. De kosten die hiermee bespaard worden ziet u terug in onze prijzen.

In geval van nood of als u ons echt telefonisch wilt spreken, verzoeken wij u dit aan te geven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet uw telefoonnummer erbij te vermelden en wij bellen u terug.