Wat is LiveSchijf Online Backup?

LiveSchijf Online Backup is een eenvoudige en veilige online backup oplossing zonder beperkingen. U maakt eenvoudig een online backup van uw bestanden zodat u ze altijd kunt terugzetten wanneer ze verloren gaan door een storing, brand of diefstal. LiveSchijf Backup is eenvoudig te installeren en wanneer u heeft aangegeven welke folders veiliggesteld dienen te worden, hoeft u er niet meer naar om te kijken.

Wat maakt LiveSchijf Online Backup zo bijzonder?

LiveSchijf Online Backup onderscheidt zich op diverse manieren van andere backup oplossingen. Een aantal hiervan zijn:

• Zeer eenvoudige installatie. Met behulp van een Wizard kunt u voorkeuren opgeven en onmiddellijk aangeven welke data u wilt meenemen in de backup. Binnen 3 minuten kunt u installeren en starten met het veiligstellen van uw bestanden.
  • Er worden backups gemaakt terwijl u werkt. U hoeft uw computer 's nachts niet aan te laten staan, LiveSchijf werkt op de achtergrond terwijl u werkt. Zodra u een bestand wijzigt, wordt dit automatisch veilig gesteld. U hoeft er niet meer aan te denken.
  • Uw backup is 'off-site'. Met andere woorden, bij diefstal of brand loopt u geen risico om ook uw backups kwijt te raken. Dit is vaak met een externe harddisk of Cd of Dvd wel het geval. Dus, wanneer u in het ergste geval alles kwijt raakt, weet u zeker dat u nog een reservekopie op de servers van LiveSchijf heeft staan.
  • U kunt van meerdere computer een afzonderlijke backup maken.
  • Terugzetten van voorgaande versies van uw bestanden. Soms komt het voor dat een bestand niet verloren is gegaan, maar overschreven is door een nieuwe versie van dat bestand. Wanneer u later besluit dat u toch liever uw wijzigingen ongedaan wilt maken, is dat normaal gesproken niet mogelijk. LiveSchijf bewaart tot wel 30 versies van uw bestanden, zodat u altijd een voorgaande versie kunt terughalen.
  • U heeft altijd direct én zonder software toegang tot uw backup bestanden, waar u ook bent. Via het LiveSchijf portaal kunt u uw bestanden in dezelfde directory structuur terugvinden zoals op uw computer. U kunt zelfs uw muziek luisteren, films en afbeeldingen bekijken of uw documenten bekijken vanaf uw webportaal!

Hoe installeer ik de client software?

Meld u aan bij het LiveSchijf webportaal, klik op Instellingen en kies voor Software Download. Hier kunt u de laatste versie van de LiveSchijf client downloaden en installeren. Het is eenvoudig en snel.

Hoe kies ik welke bestanden of folders ik wil veiligstellen?

Wanneer u de LiveSchijf client software voor het eerst installeert, dan begeleidt de wizard u bij het selecteren van bestanden en folders.

Wanneer LiveSchijf Backup geïnstalleerd en actief is, kunt u folders toevoegen aan de backup lijst met het context menu in de Verkenner van Windows of Finder van Mac.

Vanaf dat moment maakt LiveSchijf een backup op de achtergrond. Alle toekomstige wijzigingen in de folder zullen worden meegenomen in de backup.

Ook kunt u via het LiveSchijf control panel de backup instellingen wijzigen. Met behulp van het configuratiescherm van Windows kiest u voor extra opties en dan voor LiveSchijf. Het LiveSchijf control panel wordt geopend en onder het Services tabblad kunt u uw instellingen voor backup wijzigen. Hier kunt u map voor map bepalen of deze mee moet worden genomen in uw backup.

Wanneer wordt er een backup gemaakt?

LiveSchijf Online Backup werkt niet op vooraf vastgestelde tijden maar doet haar werk op de achtergrond terwijl u bezig bent. Hierdoor hoeft u 's nachts uw computer niet aan te laten om een backup te maken. De eerste keer dat er een backup gemaakt wordt van een computer, is het verstandig om uw computer wel aan te laten staan. Het duurt namelijk enige tijd totdat er van al uw bestanden een backup gemaakt is. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van het aantal GB en de uploadsnelheid van uw internetverbinding.

Na de initiële backup worden enkel nog de wijzigingen bijgehouden. De LiveSchijf desktop software is zo gemaakt dat deze nauwelijks invloed heeft op de prestaties van uw computer, ook bij een volledige eerste backup.

Kan ik zelf bepalen wanneer de backup loopt?

Ja, dat is mogelijk. Met LiveSchijf kunt u zelf bepalen wanneer u wilt backuppen. Standaard zal Liveschijf de backup automatisch, real-time, doen. Maar u kunt er ook voor kiezen de backup bijvoorbeeld dagelijks rond middennacht te doen. Dit is eenvoudig door u zelf in te stellen.

Waar zie ik de data die ik heb veiliggesteld?

De bestanden die u heeft veiliggesteld zijn te zien in het beveiligde LiveSchijf portaal. Login met uw LiveSchijf account e-mail adres en wachtwoord en klik op backup. U kunt met uw browser alle folders en bestanden zien die u heeft veiliggesteld, net als in Windows. Wanneer u wilt kunt u bestanden rechtstreeks downloaden, maar ook rechtstreeks films en foto's bekijken, uw documenten inzien en uw muziek beluisteren!

Wat gebeurt er als ik een bestand op mijn computer verwijder?

Wanneer u een bestand op uw computer verwijdert, wordt het naar de prullenbak op het LiveSchijf webportaal verplaatst, zelfs als deze op uw computer niet in de prullebak is geplaatst. Daar blijft het minimaal 30 dagen, zodat u het kunt terugzetten indien nodig. Om de inhoud van uw prullenbak te zien logt u in op uw LiveSchijf webportaal, klik op Online Backup en kies in navigatiepaneel voor weergave en vink 'Toon verwijderde bestanden' aan.

Heb ik toegang tot eerdere versies van mijn bestanden?

Ja, LiveSchijf bewaart minimaal 30 versies van uw bestanden. Log in op uw LiveSchijf webportaal, klik op Online Backup en zoek het bestand op. Dubbelklik op het bestand om de eigenschappen te zien. Hier ziet u een lijst van historische versies en kunt u de gewenste versie downloaden.

Kan ik online bestanden bewerken of verwijderen?

Nee. LiveSchijf Online Backup is gemaakt om een exacte kopie van uw bestanden op de LiveSchijf servers te bewaren. U kunt hier dus geen wijzigingen aanbrengen. Wanneer u bestanden online wilt kunnen wijzigen, gebruikt u dan LiveSchijf Premium met zijn Online Schijf. De verschillen tussen Online Backup en Premium kunt u hier vinden.

Kan ik bestanden uploaden naar LiveSchijf Backup online?

Nee. LiveSchijf Online Backup is gemaakt om een exacte kopie van uw bestanden op de LiveSchijf servers te bewaren. U kunt dus geen losse bestanden uploaden naar uw Online Backup account. LiveSchijf Premiun, met zijn Online Schijf, biedt deze mogelijkheid wel. De verschillen tussen Backup en Premium kunt u hier vinden.

Kan ik LiveSchijf Backup op meerdere computers gebruiken?

Ja. U kunt zoveel computers aansluiten binnen uw abonnement als u wilt. Op het LiveSchijf webportaal ziet u de verschillende computers met bijbehorende bestanden.

Hoe verwijder ik bestanden uit mijn LiveSchijf Backup?

U kunt eenvoudig een computer afmelden voor de LiveSchijf Online Backup. Login op uw LiveSchijf ebportaal en klik op Online Backup. Selecteer de computer die u wilt afmelden en klik op het driehoekje rechtsboven en daarna op 'Verwijderen'. De computer zal vervolgens worden verwijderd uit uw LiveSchijf Backup lijst en alle bijbehorende bestanden worden verwijderd. Let op! Wanneer u een computer afmeldt van LiveSchijf Online Backup kan dit niet ongedaan worden gemaakt. U heeft geen toegang meer tot deze bestanden, behalve wanneer u opnieuw een backup maakt.

Wanneer u een computer afmeldt van LiveSchijf Backup, gebeurt er niets op uw lokale computer. Hier worden geen bestanden verwijderd.

Wanneer u een computer heeft afgemeld, maar u toch besluit om uw LiveSchijf Backup client te blijven gebruiken, raden wij u aan om een integriteitcontrole te doen zodat u zeker weet dat LiveSchijf de bestanden opnieuw zal veiligstellen. Gaat u hiervoor naar uw LiveSchijf Control Panel, kies voor het 'Geavanceerd' tabblad, kies voor 'Onderhoud' en klik op 'Uitvoeren'. LiveSchijf zal al uw backup mappen opnieuw controleren en waar nodig bijwerken.