LiveSchijf Premium: Online Backup + Online Schijf

Het LiveSchijf Premium pakket biedt u naast alle functies van LiveSchijf Online Backup een extra multifunctionele online harde schijf met een capaciteit van minimaal 512 GB. Deze L:schijf wordt de LiveSchijf Online Schijf genoemd. U krijgt de extra schijf (L:schijf) op het web en op elke computer waarop u de software installeert.

De L:schijf werkt net zoals een reguliere C:schijf. Met de L:schijf heeft u overal de beschikking over dezelfde bestanden. Op de Online Schijf (L-schijf) kunt u uw bestanden permanent bewaren. Indien gewenst kunt u bestanden delen met vrienden en familie. Ook kunt u overal uw bestanden online bewerken. Uw bestanden zijn toegankelijk via uw web browser, FTP, en via de Windows Explorer. Dit betekent dat u 24 uur per dag toegang heeft tot uw bestanden, vanaf elke computer die aangesloten is op het web, waar ook ter wereld. Elk bestand dat u toevoegt aan de Online Schijf wordt automatisch gesynchroniseerd met andere computers. Als u een bestand aanpast op een computer, zal dit bestand worden ververst op alle computers die u heeft aangesloten op de Online Schijf. Op deze manier bent u er zeker van dat u altijd een recente kopie heeft van alle belangrijke bestanden, of u nu thuis werkt of op kantoor.

Waarom zou ik LiveSchijf Premium gebruiken?

Door de enorme hoeveelheid ruimte die u binnen uw Online Schijf account beschikbaar hebt, heeft u geen externe harde schijf meer nodig. U heeft toegang tot de bestanden waar dan ook ter wereld op, elk moment.

Wat krijg ik met Premium dat ik niet met Backup krijg?

• Veilige online harde schijf met een capaciteit van minimaal 512 GB
  • Facebook, Flickr, FotoFlexer, Pixlr, Snipshot en Zoho integratie
  • Delen van bestanden
  • FTP toegang
  • Online bewerken van de documenten en foto's
  • Geïntegreerde muziek speler
  • Kijken naar video's via het web
  • Mobiele toegang

Hoe krijg ik toegang tot mijn Online Schijf?

Bestanden zijn toegankelijk via uw web browser, FTP of via de Windows Explorer. Dit betekent dat u 24 uur per dag toegang heeft tot uw bestanden, waar ook ter wereld.

Hoe krijg ik een L-schijf op mijn computer?

Zodra u uw LiveSchijf Premium geactiveerd heeft, kunt u met de desktop software de Online Schijf installeren op elke computer waarop u uw Online Schijf wilt gebruiken.

Heb ik een internet connectie nodig om de L-schijf kunnen gebruiken?

Een internet connectie met een uploadsnelheid van minstens 1 MB/s wordt aanbevolen voor het optimaal functioneren van de LiveSchijf software.

Waarom zie ik niet hoeveel ruimte ik beschikbaar heb op mijn L-schijf vanuit de Windows Explorer?

Windows heeft geen toegang tot de LiveSchijf gegevens om te bepalen hoeveel ruimte er beschikbaar is. LiveSchijf beschouwt de L-schijf alsof het een virtuele schijf is.

Waar worden de bestanden op mijn L-schijf feitelijk bewaard?

LiveSchijf bewaart uw bestanden in een verborgen systeem folder op uw harddisk. Vanaf hier worden de bestanden geüpload naar de LiveSchijf servers. De schijf met de meeste vrije ruimte wordt geselecteerd uit de lijst van lokale schijven op het moment van installatie. Normaal gesproken is dit de C-schijf.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bestanden alleen online worden bewaard?

Start het LiveSchijf Control panel met de snelkoppeling op uw bureaublad. Selecteer de 'Online bestanden' tab. Configureer LiveSchijf met de opties in de 'Automatisch bestanden downloaden' box. De 'Automatisch bestanden downloaden' box geeft u de mogelijkheid om te bepalen welke bestanden u lokaal en online wil bewaren. Hier kunt u ook opgeven welke bestanden u alleen online wilt bewaren. De selectievakjes geven de mogelijkheid om uitzonderingen aan te geven. Standaard bewaart LiveSchijf al uw bestanden lokaal en online. Om een folder alleen online in te stellen, gebruikt in het context menu en u selecteert 'Sla mijn bestanden online op ...'.

Kan ik de schijfaanduiding L veranderen in iets anders?

Tijdens installatie wordt standaard de L-schijf gekozen. Als u om een of andere reden deze niet wilt gebruiken, kunt u de schijf letter op de volgende manier veranderen: Selecteer de 'Geavanceerd' tab in het LiveSchijf Control panel. Selecteer het 'Schijfinstellingen' tabblad. Kies één letter van de keuzelijst . Druk op 'Toepassen'.

Kan ik de Online Schijf op meerdere computers gebruiken?

Ja. U kunt de LiveSchijf Online Schijf op zoveel computers gebruiken als er maar wilt.

Kan ik de LiveSchijf Online Schijf op mijn Mac computer gebruiken?

De Mac Client is beschikbaar. LiveSchijf is volledig compatible met de Mac.

Hoe zie ik mijn online bestanden?

Log in op het LiveSchijf portaal en selecteer de Online Schijf tab. Uw volledige L-schijf wordt hier getoond en nu heeft toegang tot alle bestanden en mappen vanaf elke browser, waar ook ter wereld.

Vanaf waar kan ik mijn bestanden uploaden naar mijn Online Schijf?

Uw gepersonaliseerde LiveSchijf portaal heeft geïntegreerde Java en Flash upload functionaliteit. Hierdoor kunt u overal en altijd bestanden uploaden naar uw LiveSchijf Online Schijf.

Kan ik mijn bestanden online verwijderen?

Bestanden en mappen kunnen verwijderd worden via de web browser. Bestanden en mappen die op deze manier worden verwijderd, zullen in de online prullenbak worden geplaatst. Indien nodig kunnen deze 30 dagen naverwijderen worden hersteld.

Hoe kan ik een eerdere versie van mijn bestand terugzetten?

LiveSchijf bewaart historie voor elk bestand in uw LiveSchijf Online Schijf. Wanneer u een oude versie van een document wilt terugzetten, zoekt u dit bestand op en opent u het vanuit de LiveSchijf portaal. Hier ziet u een lijst met voorgaande versies en u kunt hier een selectie maken welke versie zou willen terugzetten. De historie gaat tot 30 versies terug. Hierna wordt deze versie gesynchroniseerd met al aangesloten computers.

Hoe kan ik muziek spelen vanuit mijn web browser?

Al uw .mp3 bestanden worden automatisch toegevoegd aan uw LiveSchijf muziekspeler. U kan zoeken op artiest, album of titel en u kunt zelfs een afspeellijst aanmaken.

Wat zijn plug-ins en hoe kan ik ze installeren?

Het LiveSchijf webportaal biedt de mogelijkheid tot het installeren van plug-ins zodat u uw documenten online kunt bewerken. Online wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd met alle computers die u heeft gekoppeld aan uw Online Schijf. Op dit moment ondersteunen wij de volgende bestandstypen:

• Microsoft Word (.doc/.docx)
  • Microsoft PowerPoint (.ppt/.pps/.pptx)
  • Microsoft Excel (.xls)
  • OpenOffice Text Document (.odt, .sxw)
  • OpenOffice Presentation Document (.odp, .sxi)
  • OpenOffice Spreadsheet (.ods, .sxc)
  • Plain text (.txt)
  • JPEG Images (.jpg)

Hoe zie ik mijn Online Schijf bestanden op mijn mobiel?

Mobiele toegang tot de LiveSchijf Online Schijf is beschikbaar via https://m.liveschijf.nl/portal/mobile of via de iPhone of Android App. De App is te vinden onder de naam Open Access in de iTunes store of Google Play.

Kan ik FTP gebruiken om mijn Online Schijf te benaderen?

Zowel FTP als de LiveSchijf software kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot uw Online Schijf bestanden vanaf uw computer. De LiveSchijf software is echter significant sneller dan FTP en heeft geavanceerde functies, zoals caching. De LiveSchijf software is ook volledig geïntegreerd met de Windows Explorer zodat het context menu kunt gebruiken om bestanden te delen. Het gebruik van de LiveSchijf software wordt daarom aanbevolen boven het gebruik van FTP.

Als u FTP wilt gebruiken, adviseren wij om de FireZilla FTP client (download) te installeren. Na installatie vult u de onderstaande accountgegevens in:

1. Host: ftp.liveschijf.nl
  2. Gebruikernaam: uw e-mail adres
  3. Wachtwoord: uw Liveschijf wachtwoord
Hierna kunt u uw Online Schijf via FTP benaderen. Lees de handleiding

Hebben anderen toegang tot mijn LiveSchijf bestanden?

LiveSchijf maakt gebruik van door defensie goedgekeurde encryptie (AES-256). Alle communicatie tussen computer en onze servers, wordt versleuteld. Uw gegevens worden veiliggesteld op verschillende servers zodat uw data volledig is beveiligd. Ons netwerk is beveiligd met enterprise-grade firewalls, zodat onbevoegden niet bij uw gegevens kunnen.

Hoe geef ik anderen toegang tot  (een gedeelte van) mijn Online Schijf?

U kunt uw bestanden delen door simpelweg te selecteren en te kiezen voor delen. U heeft de keuze om ze te delen met iedereen, of met specifieke personen. In dat geval moet u het e-mailadres van de persoon opgeven en deze zal een private link ontvangen, waarmee het bestand kan worden gedownload. U kunt uw bestanden ook delen met behulp van een LiveSchijf software. Vanuit de Windows Explorer gebruikt het context menu om aan te geven dat dit bestand wil delen.

Hoe annuleer ik het delen van een bestand?

Op dezelfde manier als u het bestand deelt, kunt het delen ook annuleren.

Wat zijn delen accounts?

Wanneer de LiveSchijf gebruiker een bestand deelt met iemand die geen LiveSchijf account heeft, dan maakt LiveSchijf een gratis account aan. Dit heet een account voor delen. De ontvanger krijgt een e-mail met een gebruikersnaam en een wachtwoord en kan deze gebruiken om in te loggen bij LiveSchijf om zo de gedeelde bestanden te kunnen zien en eventueel te downloaden. Delen accounts zijn gratis en kennen geen tijdsbeperking. De gebruiker kan dit account gebruiken zolang het nodig is. Delen accounts zijn beperkt in mogelijkheden. Gebruikers kunnen geen nieuwe bestanden uploaden, de desktop software installeren of bestanden online wijzigen. Delen accounts zijn wel eenvoudig op te waarderen naar een backup of een Premium account door eenvoudigweg naar het account instellingen scherm te gaan en te kiezen voor opwaarderen.

Iemand heeft een bestand van mij gedeeld en ik heb geen LiveSchijf account. Moet ik hiervoor betalen?

Nee. Een certificaat is gratis en kunt gebruiken zolang als u wilt. Het is natuurlijk altijd mogelijk om te upgraden naar een betaald account zodat de gebruikers maken van de volledige functionaliteit van LiveSchijf. Gaat u naar een account instellingen scherm en kies voor opwaarderen.

Ik wil mijn delen account upgraden naar een normaal account. Kan dat?

Ja, door eenvoudigweg in te loggen en te kiezen voor account instellingen en te kiezen voor opwaarderen.