Wat is de LiveSchijf desktop software?

De LiveSchijf desktop software maakt het mogelijk om uw backup selectie aan te passen, uw instellingen te wijzigen, de gebruikte bandbreedte aan te passen en nog allerlei andere instellingen te doen.

Is de desktop software gratis?

Ja, deze software wordt gratis meegeleverd met de LiveSchijf Online Backup en Premium account.

Ik heb een Premium account. Heb ik twee verschillende accounts nodig?

Nee, de LiveSchijf desktop software kunt u gebruiken voor zowel de Online Backup als voor de Online Schijf. Afhankelijk van uw account worden er andere opties getoond. Wanneer u uw Backup account uitbreidt naar de Premium account zal de software automatisch uw nieuwe opties tonen.

Waar kan ik de LiveSchijf desktop software te downloaden?

Om de meest recente versie van de LiveSchijf desktop software te downloaden, logt u in op uw LiveSchijf webportaal (https://uwnaam.liveschijf.nl), klik op de account settings tab en kies voor software download. Op deze pagina kunt u de software downloaden en wordt aangegeven hoe u die kunt installeren. Mac gebruikers ontvangen per mail en link naar de Mac bèta versie.

Hoe weet ik wanneer er een nieuwe versie van de software is?

De LiveSchijf desktop software controleert automatisch voor updates. Als een nieuwe versie beschikbaar is, krijgt u daar bericht van. U wordt automatisch door de update procedure geleid. LiveSchijf zal doorgaans een e-mail sturen over deze nieuwe software. Tevens kunt u op ons blog lezen wat er in de nieuwe versie is veranderd.

Welke besturingssystemen worden ondersteund?

De desktop software is op dit moment beschikbaar voor Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10. Bovendien is er een Mac versie.

Ik gebruik een proxy om verbinding met internet te maken. Hoe configureer ik dat?

Proxy's kunnen worden ingesteld wanneer u de software voor het eerst installeert. Ook kunt u het instellingen scherm gebruiken om dit aan te geven. Open Windows Control Panel en selecteer LiveSchijf. Klik op de advanced tab en selecteer "Proxy".

Welke poorten worden gebruikt door de LiveSchijf software client?

De LiveSchijf desktop software maakt verbinding met de LiveSchijf servers op boord 50234 en 50235. Wanneer de software geen verbinding kan maken, vraagt u dan uw administrator om deze poorten open te zetten.

Kan ik LiveSchijf op mijn Mac gebruiken?

We hebben onlangs een tech preview van LiveSchijf voor Mac uitgebracht. Dit is een zeer nieuw product, en wordt getoond aan de LiveSchijf gemeenschap voor hun feedback en ideeën. Het is nog niet klaar voor het backuppen van kritieke bestanden, waarvan u nog geen backup elders heeft. Er kunnen onverwachte dingen gebeuren. Echter voel u vrij om meer van te weten en het uit te proberen.
Let op: De LiveSchijf Online Schijf zal niet werken als u gebruik maakt van een 64-bit kernel.

Waarom is het "pad" gelimiteerd tot ~256 karakters?

De Mac-client maakt gebruik van de Windows-client die draait onder Mono (die heeft deze beperking). We zijn bezig om de Windows-client te veranderen zodat de standaard Mac OS X path wordt ondersteund.

Waarom ondersteunen jullie geen ACL's, resource forks, symlinks en extended attributes?

Deze release is gericht op het backuppen van documenten (om ons in staat te stellen deze eerder uit te brengen). We zijn bezig om deze beperkingen aan te pakken voor de volledige release.

Ik ben gestopt met LiveSchijf op mijn Mac, maar de Online Schijf volume pictogram staat nog steeds op het bureaublad?

Dit zou niet mogen gebeuren (het zou kunnen gebeuren als de LiveSchijf voor Mac-toepassingen crasht), maar als het gebeurd, klikt u met de rechtermuisknop op het volume pictogram en klik op uitwerpen. Als alternatief sleept u het pictogram op het eject-symbool in uw dock.

Na een update zijn alle LiveSchijf Finder badges verdwenen?

Als u een update hebt uitgevoerd moet u opnieuw op starten om de Finder badges te laden. Als u werkt op een 64-bits Intel machine dan heeft u Mac OS X 10.6.3. nodig.

Ik zie dat jullie een beperkte ondersteuning voor AppleScript hebben?

Dit is vooral bedoeld voor het testen, maar kan het ook worden gebruikt voor automatische gebruikersconfiguratie. Afhankelijk van de feedback van gebruikers nemen we het in overweging om dit uit te breiden.

Hoe kan ik LiveSchijf verwijderen op een Mac?

Momenteel hebben we geen een uninstaller. Dit zal worden aangepakt. Wilt u LiveSchijf volledig verwijderen op uw Mac, dan kunt u alle bestanden verwijderen op de volgende locaties (een administrator wachtwoord zal nodig zijn voor sommige items).

• /Library/Application Support/Livedrive/
  • /Applications/LiveSchijf Client.app
  • ~/Library/Preferences/com.liveschijf.liveschijfapp.plist
  • Cache map (bevat u gecachte LiveSchijf bestanden)

De volgende zijn de standaard locaties voor de in cache opgeslagen mappen (u kunt een andere cache directory geconfigureerd hebben tijdens het installateieproces en/of met instellingen -> online bestanden).
  • 1.0.26.4 ~/Library/Caches/Liveschijf/~LD
  • 1.0.26.31+ ~/.LD

Waarom worden tools als root geinstalleerd?

We installeren twee tools die worden uitgevoerd als root. 'Updateld' wordt gebruikt om LiveSchijf te installeren en te repareren als dat nodig is. 'Finderoverlaytool' wordt gebruikt voor de LiveSchijf Finder badging code in de Finder.

Zou het niet geweldig zijn als...?

Laat ons weten hoe u denkt dat we LiveSchijf kunnen verbeteren. Er is een speciale ruimte op onze forums, waar u feedback kunt geven en met andere gebruikers kunt praten over de tech preview - hiervoor logt u in op uw LiveSchijf account en klikt u op Help en vervolgens op Support Forums. U kunt uw feedback ook voorleggen aan ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er werkt iets niet zoals zou moeten?

Hoewel we niet officieel ondersteuning bieden voor de tech preview release, zouden wij graag van u horen als u er problemen zijn, en proberen u een oplossing te bieden. Plaats een bericht op ons forum of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is de LiveSchijf iPhone/iPad en Android App?

De LiveSchijf App is een geweldige manier om bestanden te benaderen vanaf uw iOS, Android en Windows tablet of mobiel. Het is gratis te downloaden onder de naam Open Acces in de App Store of de Android Market. Met de applicatie kunt u bladeren door uw Online Backup en Online Schijf bestanden waar u ook bent, uw documenten bekijken, muziek afspelen of video's bekijken- gestreamd via 3G of WiFi.

Hoe kan ik mijn bestanden benaderen als ik geen iPhone, iPad of Android smartphone heb?

De App is momenteel beschikbaar voor de iOS, Android en Windows tablet of mobiel, maar u kunt ook al uw bestanden vanaf onze mobiele webportaal bekijken. U kunt via uw mobile inloggen op http://m.liveschijf.nl

Hoe krijg ik the LiveSchijf App?

De LiveSchijf App, genaamd Open Access, is te downloaden via de App Store of in de Android Market. Deze applicatie is gratis. Alles wat u nodig heeft om het te gebruiken is uw LiveSchijf account. Zodra het gedownload is kunt u het openen en wordt er gevraagd om uw e-mailadres en wachtwoord.

Welke functies zijn er beschikbaar in de LiveSchijf App?

De LiveSchijf App zit vol met handige functies. De top functies zijn:

• Blader door uw Online Backup, Online Schijf of bestanden die anderen met u hebben gedeeld.
  • Bekijk overal uw Office, iWorks, RTF of PDF-documenten
  • Bekijk foto's en maak diavoorstellingen
  • Stream direct en zonder download al uw muziek, en blader door het album, artiest, genre of jaar.
  • Stream uw video's - ongeacht het formaat waar ze zich in bevinden. Het is niet nodig om ze te converteren naar een iTunes-compatibel formaat.
  • Upload foto's en video's direct vanaf uw iPhone naar uw LiveSchijf account.

Hoe werkt caching via de LiveSchijf App?

Wanneer u bestanden benaderd via de App, behalve de video of muziek bestanden die rechtstreeks gestreamd worden vanaf uw LiveSchijf account, worden deze lokaal opgeslagen op uw apparaat. Dit betekent dat wanneer u de volgende keer weer het bestand wilt benaderen u niet hoeft te wachten totdat het gedownload is. Zodra uw cache vol is, zullen oudere bestanden die u niet recentelijk heeft gebruikt overschreven worden en verwijderd worden uit de cache. Als u meer ruimte nodig heeft op uw apparaat en u wilt de cache verkleinen, ga dan naar Instellingen en de verander de cachegrootte.

Hoe kan ik de snelheid en kwaliteit van de videostreaming controleren?

U kunt de volledige controle hebben over de balans tussen snelheid en kwaliteit van het afspelen van video's. Bijvoorbeeld, als u vindt dat de video's te vaak onderbroken worden of dat er te veel gebufferd moet worden, dan kunt u de kwaliteit lager zetten. Om dit te doen gaat uw naar Instellingen en selecteer Videobandbreedte. Er zijn verschillende instellingen voor zowel WiFi en 3G, zodat u onafhankelijk van elkaar de voorkeuren kunt instellen.

Welke bestandsformaten worden door de applicatie ondersteund?

De applicatie ondersteunt steeds meer documenten, foto's, video en muziek formaten. Op dit moment worden de meest voorkomende formaten geaccepteerd:

• Documenten: DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX, PDF, RTF, TXT, HTML, Pages, Keynote, Numbers.
  • Video: MP4, M4V, MOV, WMV, AVI, MKV, ASF, DivX, MPEG, OGM, XVID, FLV, VOB.
  • Foto's: JPEG, JPG, PNG, GIF, BMP.
  • Muziek: MP3.

end faq

Geeft bovenstaande geen antwoord op uw vraag, dan kunt u ons deze rechtstreeks stellen. Stel vraag